dinsdag 5 juni 2018

3.33 statisch zitten voor 333m.nl

Fysiek en mentaal was ik helemaal klaar voor de eerste droogtraining, die ik dit jaar zou geven. De eerste 3 dagen van juni had ik 99,9 kilometer gefietst, een gemiddelde van 33,3 kilometer per dag. Een mooie verwijzing naar de actie, die de Leidse IJshal op dit moment organiseert onder de noemer 333m.nl.
De eerlijkheid gebied me wel te vertellen, dat ik zondag een klein beetje heb moeten sturen om precies op het gemiddelde van 33,3 kilometer uit te komen. Maar ja, mijn stuurmanskunst was zondag nou niet bepaald optimaal.
Hoe dan ook was mijn faam mij vooruitgesneld bij de eerste strandtraining van de IJVL van 2018. Een mailtje volstond met daarin de aankondiging, dat we 3 minuut 33 statisch zouden gaan zitten voor de 333-meterbaan. Het idee had ik van de Facebookpagina van 333m.nl.
De afspraak was, dat degenen, die het zouden halen, één lot zouden kopen voor de loterij van 333m.nl. Wie het niet lukte, zou er 2 moeten kopen.
Om de spanning niet te hoog op te laten lopen bij de 12 deelnemers aan deze training, had ik de 3 minuten 33 ongeveer halverwege de strandtraining gepland. Eerst hadden we ingelopen, de gebruikelijke strandstoelslalom gedaan, wat buikspieroefeningen en een Steigerung was het moment daar.
Nu zijn er 2 manieren, waarop je diep kunt zitten: zoals je zit als je een korte afstand rijdt of zoals je bij een lange tocht op natuurijs zit.
Het spreekt voor zich, dat ik eenieder adviseerde om op deze laatste statisch te zitten. Desondanks voelde je je bovenbenen wel, maar met echt diep zitten zouden je bovenbenen binnen een minuut "vol gelopen" zijn. Welnu, alle 12 deelnemers hebben het gehaald!
De volgende oefening was een stukje wandelen. Voor de rest deden we wat gevarieerde oefeningen, zoals nog een Steigerung, een stukje snelwandelen, een paar korte sprintjes, wat sprongen, wat buikspieroefeningen en een piramide van schaatsstappen.
Daarbij was het wel belangrijk, dat je zijwaarts afzet en als je dat goed doet, dan kom je telkens op ongeveer dezelfde plek terecht. Als ik dat bij de marathon van Leiden had gedaan, was ik nog steeds niet gefinisht.
Laat staan twee keer!

Geen opmerkingen: