dinsdag 12 juni 2018

Schaatsplankpiramide

Het is een publiek geheim, dat mijn favoriete trainingsvorm bij de droogtraining de schaatsplank is. Het is dus geen wonder, dat ik de eerste droogtraining, die ik dit seizoen voor de IJVL mocht verzorgen, uitbouwde rondom de schaatsplank.
Samen met Jos Drabbels fietste ik naar "De Bult", waar de opkomst van 14 IJVL-ers goed te noemen was op de zoveelste warme zomeravond.
We sjouwden 7 schaatsplanken naar boven, waar we eerst 2 rondjes van 650 meter inliepen voordat de ene helft van de groep begon aan de piramide van 1, 2, 3, 2 en 1 minuten. De andere helft begon met 1 minuut opdrukken, 2 minuten buikspieroefeningen, 3 x 30 seconden statisch zitten, 2 x 30 seconden leunend op de armen zo ver mogelijk naar voren en naar achteren lopen en tenslotte in de laatste minuut 2 keer "De Bult" oplopen tot de bosschages.
Na deze serie werd er van plek gewisseld. Hierbij merkte je meteen het grote voordeel van schaatsplankoefeningen in juni: het gras is nog kurkdroog. In augustus, wanneer de planken vaak pas tevoorschijn komen, zijn de avonden al vochtig, waardoor de planken snel stroever worden.
Na een rondje loslopen op "De Bult" deden we 3 x 1 minuut schaatsstappen op de plaats met er tussendoor 1 minuut bochtstappen naar links en 1 minuut bochtstappen naar rechts.
Na een rondje van 650 meter uitlopen zat deze droogtraining erop. Ik kan jullie deze schaatsplankpiramide van harte aanbevelen!

Geen opmerkingen: