vrijdag 13 juli 2018

Balsem voor de ziel

Een paar weken geleden hoorde ik van een klant, die ook het genoegen mocht smaken wat het grootouderschap met je doet, een prachtige omschrijving hiervan: "Kleinkinderen zijn balsem voor de ziel."
Vandaag mocht opa Breed dat ervaren. Om half 6 ging de wekker af en een kwartier later vertrok hij op de fiets naar Rotterdam, waar hij bij het Centraal station een OV-fiets leende. Alles ging goed tot het Franciscus-ziekenhuis. Daar raakte opa de weg kwijt, waardoor hij te laat aankwam. Dat werd door Faas meedogenloos afgestraft. Bij aankomst had hij zijn luier volgeprutteld, dus de eerste taak als oppasopa was om de kleinzoon te verschonen.
Op het moment, dat opa voorovergebogen met de vette doekjes de billen reinigde, ledigde Faas zijn blaas en kreeg grootvader de volle laag! Een leuke binnenkomer....
Daar opa zelf ook naar het toilet moest, legde hij Faas in de box. Een paar minuten later was hij in diepe rust en sliep hij drie uur. In die tijd kon de bibliothecaris zich verdiepen in de geschiedenis van de popmuziek. Een feest der herkenning met toch weer nieuwe feiten.
's Middags was er het gebruikelijke wandelingetje van ruim een uur op deze zonnige zomerse dag.
Terwijl de kleinzoon aan het eind van de middag een dutje deed, zag opa hoe Dylan Groenewegen niet zat te slapen en zodoende in Chartres op vrijdag de 13e de 7e etappe van de Tour de France won.
Neil Young wist al hoe het zat met nummer 13....

Geen opmerkingen: