donderdag 22 november 2018

Draaikonten

Macht doet soms vreemde dingen met mensen. Omwille van het behoud van de macht verloochent men nog wel eens zijn eigen principes.
Hoe dat gebeurt kan men goed terugzien bij het aanschouwen van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn van vanavond. Het stuk over het meebetalen aan de 333-meterbaan is terug te zien op https://channel.royalcast.com/gemeentealphenaandenrijn/#!/gemeentealphenaandenrijn/20181122_1
Op 51 minuten begint dit punt. Wie dacht, dat de politiek het genereuze aanbod van de Alphense schaatsclubs vol enthousiasme zou omarmen, kwam bedrogen uit. Koot en Bie hadden voor een bepaalde manier van politiek bedrijven een toepasselijke titel voor bedacht.
Dat Nieuw Elan onder aanvoering van wethouder Gert-Jan Schotanus door zou gaan met het saboteren van het meebetalen, dat was te verwachten. Maar dat het CDA, dat altijd de mond vol heeft over het maatschappelijke middenveld, de schaatsers zo in de kou laat staan, viel fors tegen, terwijl GroenLinks in Alphen zich niet uitsprak voor de meest duurzame variant, de 333-meterbaan, hetgeen het regelrecht verloochenen van je principes is. Wollig taalgebruik moest deze draaikonterij verhullen.
Zoals gezegd, macht doet soms vreemde dingen met mensen.

Geen opmerkingen: