maandag 26 november 2018

Emily

Gisterenmiddag was voor mij de herkansing van "Emily" van Projectkoor "Pablo Neruda". Ik zou oorspronkelijk op 11 november gaan, maar toen was ik geveld door een buikgriep. 
Met de trein reisde ik van Leiden Centraal naar Amsterdam Centraal om vandaar naar de Spuistraat te wandelen. In de Dominicuskerk, die gebouwd is in de tijd van het rijke Roomsche leven, zou het concert plaatsvinden.
Centraal stonden de gedichten van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson, waarvan er 14 door componist en dirigent Cees Thissen op muziek waren gezet.
Deze schrijfster was haar tijd ver vooruit.
Een belangrijke rol was weggelegd voor Elly de Waard. Deze Nederlandse dichteres had voor de vertaling van de liedteksten gezorgd. Daarnaast werd er een drietal gedichten van haar gezongen.
Het 50-koppige projectkoor verzorgde een goed concert, dat behoorlijk gevarieerd was. De keuze voor 17 vrij korte nummers stonden daar garant voor. Ook de keuze voor zowel hartstochtelijke liederen als liederen over de dood droegen daar aan bij.
Solozangeres Yvonne Weijers had een stem, die klonk als een klok en zij kon goed uit de voeten met zowel de swingende nummers als met ingetogen gevoelige liederen.
Kortom, mijn oud-muziekdocent op Pedagogische Academie "De la Salle" had weer goed werk afgeleverd samen met alle muzikanten en koorleden.

Eén van hen hoopte ik na afloop na jaren weer eens te spreken: Jacinta Schepers, waar ik vrij veel mee optrok bij de Equipe Liturgique in Boissy-sous-St.Yon.
Met koorleden Bas en Nel Warnink gingen we met familie en vrienden eerst in een ouderwets bruin café met zijn elven wat drinken, alvorens de Raad van Elf de gracht overstak om na deze leuke culturele middag te gaan eten bij "Joselito".  We kozen ervoor om in de 2 gangen verschillende soorten tapas te bestellen, die we met elkaar deelden. Daar Nel, Ad en Rika bij mij in de buurt zaten, deelde ik het meeste met hen.
Uit eigen ervaring ken ik de Spaanse keuken behoorlijk goed. Er is daar niks mis mee. Zeker niet in goed gezelschap!

Geen opmerkingen: