zondag 23 december 2018

Buijzendag op buiendag

Het regende voor de zoveelste keer deze maand behoorlijk.
December tapt duidelijk uit een ander vaatje dan de andere maanden in 2018. Opvallend is, dat er landinwaarts meer is gevallen dan aan de kust. Normaal gesproken is dat in deze tijd van het jaar precies omgekeerd.

Daar we binnenkort onder invloed van hogedruk komen te liggen, zal het wel droog en kouder gaan worden, maar vorst van betekenis zit er nog niet in. De kans hierop zal zich pas in de tweede helft van de meteorologische winter voor kunnen doen. De redding moet komen van een SSW, een Sudden Stratospheric Warming.
Een SSW half februari leidde er toe, dat we in maart konden schaatsen op de Vogelplas. Een zeer koude tweede helft van februari en van de eerste helft van maart is een duidelijke dissonant in een veel te warm 2018.
Vandaag fietsten we in regenpak gehuld naar Leiden Centraal, waar we de trein namen naar Utrecht. In de Domstad wandelden we naar het huis van de jongste zus van mijn vrouw. Daar was een Buijzendag, waarop alle nakomelingen met aanhang van mijn schoonouders aanwezig waren. Dat gebeurt bijna nooit. Er is altijd wel iemand, die niet kan. De leeftijd liep uiteen van bijna 9 maanden tot bijna 90 jaar. Vier generaties bijeen.
Zo hadden we veel gezelligheid op deze Buijzendag op deze buiendag.

Geen opmerkingen: