donderdag 13 december 2018

Sky

Gisteren werd bekend, dat Sky stopt met de sponsoring van de meest dominante wielerploeg van het afgelopen decennium. Eind 2019 houdt Sky op te bestaan.
Voor het wielrennen is het goed, dat dit machtsblok, dat veel wedstrijden kon dicteren door simpelweg kopmannen elders weg te kopen voor een knechtenrol in dienst van Chris Froome, die de Vuelta won met een veel te hoge salbutamol-waarde. Iedere andere wielrenner zou ervoor geschorst zijn, maar deze kopman van het rijkste team in het peloton kwam er mee weg.
Het zal de spanning in de wedstrijden ten goede komen. De leukste grote rondes zijn toch verreden in de jaren, dat er geen enkel team zijn wil op kon leggen aan andere wielerploegen.
Sky was trouwens eigendom van Rupert Murdoch. Via boulevardkrant "The Sun" was hij achter de schermen een van de motoren achter de Brexit, waarbij Russische internettrollen ook een handje toestaken met nepnieuws.
Zonder de eigenaar van Sky was het spektakel rond de Brexit in het Britse parlement van de afgelopen jaren niet mogelijk geweest.
Hopelijk krijgen we de komende jaren ook meer spektakel bij de grote rondes!

Geen opmerkingen: