maandag 10 juni 2013

Je moet het dak repareren als de zon schijnt

Eén van de basisbeginselen van een geslaagde fietsvakantie is: alles wat je thuis kunt laten, is mooi meegenomen. Hoe minder zwaar beladen een fiets is, hoe beter. Kwaliteit voor kwantiteit!
Wat dat aangaat zijn we de laatste 20 jaar verwend geraakt. Waar vroeger een vrij zware Ierse wollen trui mee ging, is een lichtgewicht fleece een prima alternatief. Waar vroeger een zomerjas en een regenjas meegenomen werden, volstaat nu een ademend regenjas.
Voor een geslaagde fietsvakantie is goede regenkleding in ons klimaat onontbeerlijk. En daar zit meteen ook de crux. Regenkleding wordt na een paar jaar vaak wat poreus. Een gewone regenbui kan zo'n regenjas dan wel hebben, dat ligt anders bij langdurige of stromende regen en speciaal bij de combinatie van beide.

Het regenjas op bovenstaande foto hebben we gekocht in Höxter aan de Weser in Duitsland. Gezien het merk is het van Duitse degelijkheid: McKinley.
Het voldeed helaas niet meer aan het keurmerk "waterproof".

We hadden ons dan ook voorgenomen om voor de fietsvakantie(s) van dit jaar een nieuwe regenjas aan te schaffen. Voor wat betreft het Pinksterweekeinde was het makkelijk. Het was zo koud, dat we in onze winterjas gingen kamperen.

We hielden onze ogen open en het afgelopen weekeinde liep ik tegen een jas aan, die aan al mijn eisen voldeed: ademend, waterdicht, comfortabel zittend en niet al te duur.
Er viel een zomergids van Bever op de deurmat, met daarbij een kortingsbon van 25% op een kledingstuk naar keuze. We namen dus een kijkje in de winkel aan de Nieuwe Rijn en zowaar: een jas van Didriksons 1913 zat me als gegoten en kon ook nog eens de toets der kritiek van mijn persoonlijke kledingadviseuse doorstaan.

En dat in het tot nu toe warmste weekeinde van 2013. Inderdaad: je moet het dak repareren als het droog is....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten