dinsdag 18 juni 2019

Een lepelaar

Het was vandaag weer prachtig weer. De temperatuur was ideaal, zowel voor wie actief wilde zijn als voor degenen, die met een boek in de tuin wilden zitten.
Zelf was ik vooral actief. Logisch voor een normale werkdag, waarin ik langs de scholen moest rijden en daar kratten met boeken moest wisselen. Betaalde krachttraining.
Om half 9 vertrok ik naar de huisarts, waar ik mijn bloeddruk liet meten: 122 om 76. Deze is wel eens hoger geweest....
Bij de apotheek hadden ze de goed werkende medicijnen niet op voorraad. Deze kan ik later in de week ophalen. Verderop in de Breestraat zag ik bij de Stadsgehoorzaal een heel dure wagen op de stoep geparkeerd staan. Dichterbij gekomen zag ik een nummerbord met AA. Ik wist genoeg.
In zijn studentenjaren had Willem-Alexander van Buren, die toendertijd regelmatig in een pand een paar panden verderop in de Breestraat was te vinden, de bijnaam "Prins Pils". Maar om dan nu nog, jaren na dato, reclame te maken voor de Anonieme Alcoholisten vind ik een tikkeltje overdreven.
Zo anoniem zijn de Oranjes nou ook weer niet.
Ik haalde mijn werktas op en fietste door naar de volkstuin, waar ik water gaf aan de planten in de kas en mij boog over de aardbeien. Dit resulteerde weer in 4 bakjes vol!
Op weg naar de volkstuin zag ik in een sloot langs het fietspad een lepelaar. Ik had er wel eens eerder eentje gezien in de weilanden ten zuiden van de Stevenshof, maar je ziet ze hier zelden.
Via de duinen reed ik naar mijn werk toe. Op het fietspad was het behoorlijk druk. Logisch met zulk mooi weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten