dinsdag 16 juli 2024

IJshal De Vlietloop

Vanmorgen moest ik mijn fiets wegbrengen naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ik deed dat in hardloopkleding, want daarna wilde ik nog een rondje hardlopen. De brug naar Leiden Zuid-West ging net voor mijn neus open, zodat ik een extra lus maakte langs de Korte Vliet. 
Derhalve paste ik mijn route aan en liep langs de Vliet naar IJshal De Vliet. Daar constateerde ik, dat de atletiekbaan om buiten in te kunnen lopen al vorm begon te krijgen. De eerste laag asfalt lag er al.
Daar ik een klein jaar geleden als testrijder op mocht treden op de gloednieuwe ijsvloer, vond ik het passend om de nieuwe inloopbaan ook maar uit te proberen.
Natuurlijk was de baan nog niet af en zaten er diverse oneffenheden in. Er komt immers nog minstens één asfaltlaag op, maar het liep best wel goed.
Tot mijn stomme verbazing kwam ik hier een paar familieleden tegen. Kazuki, die ik schaatsles heb gegeven, kwam met zijn moeder IJshal De Vliet uit. Uiteraard namen we de tijd om even bij te praten.

Langs de Vliet liep ik terug naar de Korte Vliet om op de oude school van Ada een reservefiets op te halen, waarmee ik naar huis fietste. 
IJshal De Vliet wordt eindelijk verlost van de bagger en de modderpoelen vlak voor de ingang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten