vrijdag 12 juli 2024

Regendag

Om 6 uur werden we gewekt door de wekker. Tijd om op te staan en naar Rotterdam te gaan. Het was nog droog, toen we van huis vertrokken, maar we hadden de regenbroek al in onze rugzak zitten, toen we op Leiden de trein naar de Maasstad namen. 
Bij het huis van onze kleinzoons aangekomen was het nog steeds droog, maar weldra begon het te regenen en het zou tot ver in de middag duren, voordat het droog werd.
Vergeleken met het oosten van het land hadden we het trouwens nog getroffen. En met een maximumtemperatuur van ruim 15 graden Celsius was het niet het weer, dat je bij het begin van de schoolvakantie verwacht.

Dit weer hield in, dat we geen wandeling maakten met de jongste kleinzoon, maar ons beperkten tot activiteiten binnenshuis zoals voorlezen.
Tussen de bedrijven door volgde ik in de Tour de France. Er was een groep van 21 renners ontsnapt met veel klinkende namen. Normaal gesproken is dit een kansrijke ontsnapping, ware het niet dat Adam Yates, vorig jaar derde in de Tour, ook meegesprongen was. 
Toen de ontsnapping teniet was gedaan, brak het peloton in drieën. Het werd een waaieretappe. Doch de waaiers hielden geen stand, zodat het een heuse massasprint werd, die zoals zo vaak werd ontsierd door een valpartij. Jasper Philipsen won zijn tweede etappe vlak voor Wout van Aert.
Na het avondeten vertrokken we weer naar Leiden, waarbij we nog even langs de volkstuin fietsten om wat water uit de plantenbakken te gieten op deze regendag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten