maandag 8 juli 2024

Schaatspauze

Vanmorgen deed ik wat rustige klussen in huis om aan het eind van de ochtend nog wat boodschappen te halen bij "Odin" in Voorschoten. Na met mijn vrouw thuis geluncht te hebben, fietste ik om half 4 naar IJshal De Vliet, waar de laatste schaatsles voor de grote vakantie was op de shorttrackbaan. 
Met Walter Boon en Jeroen Straathof gaven we ruim 20 kinderen les. Bij het aantrekken van de schaatsen vertelde Jeroen, dat er vandaag op Schaatsen.nl een artikel stond over het G-schaatsen van mensen met beenprotheses. Dat artikel is te lezen door HIER TE KLIKKEN.


Uit welingelichte kringen heb ik vernomen, dat Toon Dobbe grote belangstelling hiervoor heeft.
De schaatsles van mijn groep met 7 kinderen ging zoals gebruikelijk speels. Om half 6 begon de schaatspauze. Op de eerste schooldag na de grote vakantie beginnen de schaatslessen op zomerijs weer.
Thuis kleedde ik me deels om, waarna Ada en ik een linzenschotel aten met yoghurt met aardbeien en muesli toe.
Ik fietste naar Jos Drabbels. Samen trapten we naar de skeelerbaan van Leiderdorp, van waar Peter Daleman de eerste droogtraining na zijn vakantie verzorgde. Hij had goed nagedacht over de oefeningen, want het was een gevarieerde maar pittige droogtraining aan de oever van de Does. 

Er werden spieren getraind, waarvan we vergeten waren, dat we ze hadden. Kortom, we werden flink onder handen genomen op deze vrij warme zomeravond.
De schaatspauze mag dan begonnen zijn, de droogtrainingspauze ligt nog ver van ons vandaan. Gelukkig, want in oktober hoeven we als schaatser pas in vorm te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten