woensdag 22 juni 2011
De langste dag
Een van de beste boeken over de Tweede Wereldoorlog, waarover een hele bibliotheek is volgeschreven, is "De langste dag" van Cornelius Ryan. Het boek is ook succesvol verfilmd en wordt regelmatig herhaald op de televisie.
In het klassieke boek beschrijft Cornelius Ryan de gebeurtenissen op 6 juni 1944, toen de invasie, die de bevrijding van West-Europa van het Nazi-juk inluidde, vanuit verschillende invalshoeken. Tal van direct betrokkenen komen in deze klassieker aan het woord, waarbij één ding duidelijk was: D-day had makkelijk kunnen mislukken!
Gisteren hadden wij op het noordelijk halfrond onze langste dag. En op onze eigen D-day, droogtrainingsdag, hadden we de langste droogtraining.
We begonnen de training met sprongoefeningen op de trappen van Leiden-Lammenschans.
Na deze zware serie van 10 oefeningen liepen we naar Cronesteyn, waar we de hilarische oefeningen op de touwladder, vermomd als coördinatietraining, voor onze kiezen kregen.
Op een bruggetje trainden we in de elastieken onze beenspieren, door met forse tegendruk schaatsstappen na te bootsen.
Een blokje veldoefeningen volgde, met opdrukken, ganzenpas en een serie buikspieroefeningen.
Om kwart over 9 liepen we terug naar "De Bult", waarbij Robert Nozeman, die vorige week 75 km had gelopen bij de Roparun, Hans Boers en ik nog een extra blokje in Cronesteyn liepen en tot slot de klim van "De Bult" namen. We wilden de 2 uur volmaken, want bij de langste dag hoort immers de langste training....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten