zaterdag 4 mei 2024

Een ijsvogel in De Horsten

De dag begon erg vroeg. Ik werd om half 6 wakker, maar de slaap kwam niet meer terug. Ik bleef stilletjes liggen om mijn vrouw haar nachtrust te gunnen. Om 7 uur ontwaakte zij ook. 
Na het ontbijt vertrok zij naar de volkstuin. Ik ging naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen en reed daarna naar huis, waar ik het brood voor Ada klaarmaakte. Deze boterhammen bracht ik naar de volkstuin, waarna ik doorfietste naar mijn schoonmoeder voor haar broodbestelling.
De tocht werd vervolgd naar "De Horsten", waar ik om half 1 had afgesproken met Hans Boers. Daar ik een tikkeltje aan de vroege kant was, liep ik hem langs de Velostrada tegemoet op deze vrij warme middag met lichte sluierbewolking, waar de zon makkelijk doorheen kwam.
Bij het fietstunneltje van Leidschendam kwam ik Hans tegen op zijn fiets. Ik liep met hem op naar de achteringang van "De Horsten".

Het smalle onverharde paadje was door de overvloedige regen van gisteren te blubberig, dus keerden we snel terug op onze schreden en beperkten ons goeddeels tot de verharde paden. Het was en is een prachtig parcours in alle seizoenen. Met af en toe een leuke verrassing.
Zo sloegen we ter hoogte van het theehuis een ander paadje in dan gebruikelijk, waardoor we na een klein maar fel klimmetje op een zandpad aan de achterzijde van de grote vijver kwamen. Daar zag ik een ijsvogel over het wateroppervlak wegflitsen.

We liepen verder om de vijver heen en kwamen bij deze in bloei staande sering.
De kleur roze paste uitstekend bij de Giro d'Italia, die vlak na onze ijsvogelloop van start zou gaan.
Wat betreft IJshal De Vliet een vliegende start, want met 112 punten kwam mijn Giroploeg op de 51e plaats terecht van de 4153 deelnemers. 

Na een loop van de laatste 10 kilometer voor de Leiden Marathon bevestigde, dat de vorm nog steeds goed is, nam ik afscheid van mijn trainingsmaat Hans om thuis te gaan douchen en om half 3 te gaan lunchen. Nog een rustweek met een strandtraining en wat korte lopen van 5 kilometer en ik ben er klaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten