vrijdag 3 mei 2024

Blijdorp

De voorspellingen waren, dat het vandaag een kletsnatte dag zou worden. En dat werd het ook.

Wij waren al vroeg uit de veren om in regenkleding gehuld naar Leiden Centraal te fietsen en daar de trein naar Rotterdam te nemen. Met een OV-fiets trapten we naar de plek van bestemming, waar we  begroet werden door onze kleinkinderen.
Het spreekt voor zich, dat een flink deel van de dag zich binnen afspeelde. Opa mocht veel voorlezen. Onder andere een bewerking van het klassieke verhaal over Mowgli uit "Het jungleboek" van Rudyard Kipling.

Toen het aan het eind van de morgen wat minder hard begon te regenen, fietsten we naar Blijdorp toe. We reden naar de oude ingang, waar we de flamingo's konden zien. 

We wandelden door naar de Amoerpanter.

Hier merkte onze oudste kleinzoon op, dat hij naar de w.c. moest. De dichtstbijzijnde was in de binnenspeeltuin.....
De kinderen speelden hier ruim een uur en zoals iedere (groot)ouder weet: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan is alles goed.

Via de Victoriaserre, waar diverse tropische vogels rondfladderden, vertrokken we weer naar de flamingo's. In de vijver zagen we een paar mannetjeseenden, die een dode vrouwtjeseend verkrachtten. 

Een zeldzaam geval van necrofilie in het dierenrijk.
We reden in regenpakken naar huis, waar we lunchten. De jongste kleinzoon ging een middagdutje doen. Opa volgde zijn voorbeeld.

Intussen bracht de post de stemkaarten voor de Europese verkiezingen. De keuze van onze kleinkinderen is al bepaald....

De oudste speelde met de Lego tot zijn broer wakker werd.

We aten aardappels en bloemkool, waarna wij naar huis vertrokken op deze koude lentedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten