donderdag 2 mei 2024

Giro d'Italia

Zaterdag begint de eerste grote ronde van het jaar: de Giro d'Italia. De eerste etappe finisht in Turijn na een Italiaanse versie van Luik-Bastenaken-Luik.

Zoals gebruikelijk doe ik weer mee met Ploegleider en daar ik met open vizier strijd, kom ik hier met de ploeg, waarmee ik denk hoge ogen te gooien.

Je mag voor 100 punten aan renners kopen en uiteraard zit daar de grote favoriet Tadej Pogacar bij.  Andere klassementsrenners zijn Romain Bardet, Antonio Tiberi, Cian Uijtdebroeks en Aurelien Paret-Peintre. Met dit kwintet ben ik 53 punten kwijt.
Daarnaast heb ik een drietal sprinters opgenomen: Olav Kooij, Jonathan Milan, vorig jaar winnaar van het puntenklassement en Tobias Lund Andresen, die in de Ronde van Turkije een hattrick scoorde. De 31 punten voor deze rappe mannen brengt het totaal op 84
Julian Alaphilippe is een erkend rittenkaper. Zijn 7 punten betekent, dat er voor 4 plekken nog 9 punten te verdelen zijn.

Aanvaller Jhonatan Narvaez, klimmer Einer Rubio en tijdrijder Mikkel Bjerg kosten allemaal 2 punten, zodat er nog 3 punten overbleven voor Davide Piganzoli, winnaar van de Ronde van Antalya.


En zo bestormen de ronderenners van IJshal De Vliet de toppen van Italia!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten