maandag 6 mei 2024

Eerste strandtraining

Vanmorgen fietste ik met heen en terug een kleine omweg naar de volkstuin, waarna ik thuisgekomen verder ging werken aan "Glibbers op glissen"
Na de lunch bracht ik een geleende filmcamera terug naar de rechtmatige eigenaar. Ook dit deed ik met een aardige omweg, waarna ik wederom aan "Glibbers op glissen" wijdde. 

Na met Ada rijst met gemengde groente te hebben gegeten, fietste ik naar Jos Drabbels. Met hem reed ik naar de ijsbaan van Katwijk, vanwaar we met maar liefst 14 leden van IJVL en VIJL naar het strand ten noorden van het Uitwateringskanaal liepen.

Ik gaf de eerste strandtraining van 2024 en daar boften ze mee, want daar ik zondag de Leiden Marathon ga lopen en nu in mijn rustperiode zit, was de training niet al te zwaar, maar juist zeer gevarieerd. Met veel korte oefeningen was er weinig kans op overbelasting. De zwaarste oefening was de beklimming van bovenstaande duinopgang.
Voor de rest zaten er vrij veel statische oefeningen in, wat Steigerungen, een paar stukken wandelen en een aantal sprongen en valoefeningen in het mulle zand.


De wenteloefening, die ik afgelopen woensdag geleerd had, zat er uiteraard ook in. Na ruim een uur op het strand getraind te hebben (hoezo rustperiode), sloten we af met de strandstoelslalom. Helaas waren er slechts drie....

Nog minder was het aantal geopende strandtenten in Katwijk-Noord. Die waren allebei gesloten. Het afsluitende drankje van de eerste strandtraining zat er dus niet in. De meeste deelnemers gingen meteen naar huis. Jaap de Gorter had een bal meegenomen, dus bij de branding trapten Andrea Landman, Jos en ik een balletje voordat we in de schemering richting Sleutelstad gingen.
Na me thuis gedoucht te hebben nam ik na 32 kilometer fietsen en de eerste strandtraining het welverdiende biertje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten