woensdag 1 mei 2024

Lepelaarsloop

Rond een uur of 6 werd ik wakker van donderslagen in de verte. Meestal komt een onweersbui dan snel naderbij, maar dit keer dreef deze juist van ons weg.

Bij de 100 Bruggenloop van vorige week had ik met Aad Kleijweg afgesproken om deze week samen een intervaltraining te doen in Cronensteyn. Zodoende zat ik om kwart over 9 op de fiets naar het huis van Aad, vanwaar we anderhalve kilometer naar het polderpark Cronesteyn toe liepen.

Bij het eerste bruggetje deden we een warming up om diverse spieren in het lichaam te activeren. Daarbij leerde ik een nieuwe oefening kennen, die ik bij de droogtrainingen komend seizoen zeker ga gebruiken. Het wentelen is een verrassende oefening, waarbij veel spieren aan bod komen. De trainingsmaten van IJVL en VIJL zullen er ook mee te maken krijgen!
Gedurende ruim 30 jaar was Cronesteyn een vast onderdeel van de droogtrainingen, dus ik heb er heel veel voetstappen liggen. Vandaag zou er weer zo'n 6.000 aan toegevoegd worden. 

Om te beginnen begonnen we aan een kilometer redelijk voluit. Aad zou rond de 4.40 uitkomen, ik rond de 5 minuten. De werkelijkheid was ietwat anders. Aad kwam op 4.18 uit, ik op 4.38. En dat bij een marathontraining....
Daarna dribbelden we een kilometer om weer een snelle kilometer erop te laten volgen, waarna we dit nog een keer herhaalden. Met 4.35 en 4.38 kwam de gelijkmatigheid van een langeafstandsloper er goed uit.

Over het schelpenpad langs de Vliet liepen we naar het met look zonder look begroeide gedeelte, waar de lepelaars in de bomen hun nesten hebben. Hier wandelden we.

Je moet de foto's vergroten om de lepelaars goed te zien.
We liepen naar het huis van Aad, waar we in de tuin in het zonnetje koffie en thee dronken. Het was dan ook echt lenteweer geworden.

Geen opmerkingen: