donderdag 25 april 2024

100 Bruggenloop

Met het oog op de Leiden Marathon had ik met "Krasse knar" Aad Kleijweg afgesproken om de 100 Bruggenloop als parcours te gebruiken.

Het parcours was door de vele bruggetjes en het vele keren en draaien net wat zwaarder dan een gewone loop van dezelfde afstand, maar dat was ruim 2 weken voor de marathon juist goed bij de laatste lange loop.

Na een frisse start van de dag fietste ik naar het centrum van de Sleutelstad, waar ik de fiets bij Jaap de Gorter stalde. Daar pikte ik het parcours op en liep naar Aad toe waarna we over een zevental bruggen naar de Hortus Botanicus liepen.

Het was niet mogelijk om alle bruggen van het officiële parcours te lopen, dus af en toe pakten we een brug, die niet in het parcours zat, om toch de 100 vol te maken.

We slingerden onder een bewolkte hemel door onze prachtige binnenstad. Ter hoogte van de Zijlpoort kregen we de enige regenbui van de dag te verstouwen. We waren natter van het zweet dan van de regen.

Na de eerste lus liep Aad naar huis met 66 bruggen achter zich. Ik ging verder met nog een derde van het aantal te gaan. Nu begon de blaas zich wel te melden, dus ik ging op zoek naar een plek, waar ik de blaas kon legen. Ik kwam daarbij langs het Leger des Heils.

Als de nood het hoogst is, is de redding het meest nabij!
Hoewel het toiletgebruik bij het Leger des Heils gratis is, betaalde ik met een briefje van 5. Zij zullen het geld niet over de balk gooien, maar nuttig besteden. Bovendien is een bon voor wildplassen een stuk hoger.

Na de bui was het een stukje warmer geworden. Het was een prima temperatuur om het laatste stuk van de 100 Bruggenloop te volbrengen.

Met de rondenteller, die ik normaliter gebruik om de rondjes in IJshal De Vliet te tellen, had ik het aantal bruggen bijgehouden. Het waren er precies 100.

Na nog wat boodschappen gedaan te hebben bij "De Helianth" fietste ik naar huis, waar ik me douchte. De bont en blauwe teen had de halve marathon goed doorstaan.

Naschrift: 's Avonds heb ik me ingeschreven voor de 19,5 kilometer op 22 september bij de 100 Bruggenloop.

Geen opmerkingen: