donderdag 11 april 2024

Huigsloot

Vanmorgen zou ik naar Nieuw-Vennep fietsen, waar mijn zus Riet haar verjaardag vierde. Op weg er naar toe moest ik in Leiderdorp een paar sloffen afleveren. Ajax had ze niet meer nodig....

Via de Munnikenpolder, waar we maandag weer beginnen met de gezamenlijke droogtraining van IJVL en VIJL, fietste ik met de harde wind in de rug langs de Does naar Hoogmade.

Daar pikte ik een stuk van de route van de Leiden Marathon op, waar ik volgende maand het punt van de halve marathon fit hoop te passeren. Daarna begint het aftellen.

Langs de Braassemermeer fietste ik naar de Haarlemmermeer, waar ik via de Lisserweg en de Rijnlanderweg naar de plek van bestemming trapte. De meeste zussen waren al aanwezig. Beginnend met een stuk aardbeientaart had ik een gezellige middag met een hapje en een drankje.
Rond half 4 zat ik weer op de fiets, ditmaal met tegenwind. Ik koos ervoor om een iets andere route te nemen dan gebruikelijk. Via de Kaagweg kwam ik op de Huigsloterdijk, genoemd naar het buurtschap Huigsloot

In zijn kinderjaren woonde mijn vader aan de Huigsloterdijk. Hij vertelde, dat hij in Abbenes naar school ging en daar iedere dag lopend naar toe ging. Het was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Ik reed over de Ringvaart langs de Kagerplassen om via Warmond naar de Sleutelstad terug te fietsen. Veel plaatsen aan de route van de Molen- en Merentocht heb ik tijdens de fietstocht van 54 kilometer aangedaan.

Geen opmerkingen: