dinsdag 9 april 2024

Ooievaarsloop

Gisterenavond was er een vergadering van de trainers van de Schaatsschool in IJshal De Vliet. Voor het eerst in ruim een week fietste ik naar de Marie Diebenplaats, waar we het eerste seizoen in de nieuwe kunstijsbaan evalueerden en keken, wat er in het komende seizoen beter kan.

Rond een uur of 10 was ik weer thuis, waar ik nog wat las, voordat we het bed opzochten voor een goede nachtrust, die onderbroken werd door een behoorlijk luidruchtige onweersbui.
Vanmorgen ontbeten we samen, waarna we na wat kleine klusjes thuis deden, voordat we naar de volkstuin fietsten. Mijn vrouw ging daar aan de slag, ik reed door naar "Odin" in Voorschoten, waar ik wat kleine boodschappen deed.

Er stond een harde wind, toen ik om half 12 van huis uit naar de volkstuin liep. Je moet in alle weersomstandigheden trainen, want met de Marathon van Leiden kun je ook windkracht 6 tegen krijgen.

Via de volkstuin maakte ik nog een ommetje, waarbij ik aan de overzijde van de met dotterbloemen omzoomde sloot een ooievaar in het weiland zag, die zijn lunch bijeen aan het scharrelen was.

Daarna rende ik naar huis toe.

Daarmee had ik de 10 kilometer volbracht, die ik van plan was vandaag te lopen. Ondanks de windstoten ging het lopen soepel tijdens de Ooievaarsloop.

Geen opmerkingen: