vrijdag 12 april 2024

Scannerloop

Onze scanner/printer was kapot. Nu kun je iets meteen vervangen, maar je kunt ook proberen om het te laten repareren. Wij kozen voor het laatste. Zodoende vertrok ik om half 10 naar de Hogewoerd, waar ik de scanner naar de Inktspecialist bracht.
Mijn vrouw was al naar De Lier vertrokken, waar zij een cursus fruitbomen snoeien volgde. 

Op de terugweg naar huis deed ik nog wat boodschappen bij "De Helianth". Thuis gekomen hing ik de was op en trok mijn sportkleding aan. Ik zou vandaag in de voorbereiding op de Marathon van Leiden een halve marathon lopen. Dat deed ik voor een flink deel over het parcours van 2011.
Met het oog op de drinkposten liep ik de route tegendraads, hetgeen menigeen zal verbazen. Wie heeft mij wel eens tegendraads meegemaakt?
Langs de rand van de Stevenshof, die ik bij de molen oppikte, liep ik naar de Korte Vliet en vandaag naar de landijsbaan van Voorschoten. Daar de route in de Vlietlanden anders, lees korter, geworden was, liep ik een extra slinger door de Krimwijk.

Het was prima loopweer, maar er stond op de kale polderwegen een stevige wind.
Voor de temperatuur was het fijn, want anders zou het best warm geworden zijn.

In de weilanden vanaf de molen langs de A4 naar Zoeterwoude toe zag ik een grutto.

(Klik op de foto om deze te vergroten)
In Zoeterwoude zocht ik trainingsmaat Wil Verbeij op, met wie ik in 2012 de Elfstedentocht heb gereden. 

Met deze Elfstedenmaat kon ik bij een glas water bijpraten, voordat ik de halve marathon hervatte. Bij de Miening verliet ik Zoeterwoude.

Via de Vrouwenweg liep ik naar IJshal De Vliet, waar ik een gevulde koek kocht. Ik had net te weinig eten meegenomen. En als je honger krijgt, ben je te laat.

Langs de Korte Vliet liep ik terug naar huis met wederom 21 trainingskilometers in de benen.
Thuisgekomen werd ik gebeld door de Inktspecialist, dat de scanner/printer klaar was. Na me gedoucht en gegeten te hebben haalde ik deze weer op na op de fiets een ommetje gemaakt te hebben om de benen los te rijden. Aan de 21 kilometer hardlopen werd 33 kilometer fietsen toegevoegd.

Geen opmerkingen: