maandag 8 april 2024

Look-zonder-lookloop

 Na een goede nachtrust bleek mijn vrouw ook aardig opgeknapt. Dusdanig, dat zij vandaag weer wat rustige klussen op de volkstuin kon doen. Om haar te ontzien deed ik wat boodschappen bij de Oogstwinkel aan de Hogewoerd.
Na samen thee gedronken te hebben fietsten we samen naar de volkstuin, waar Ada wat planten uit de grond haalde voor haar jongste zus, die nu bij haar ouders was. Ik bracht deze naar hen toe met een tweetal emmertjes soep.

Na de boodschappen afgeleverd te hebben, fietste ik naar huis, waar ik mijn sportkleding en hardloopschoenen aantrok voor een hersteltraining van 5 kilometer. Na de 26 kilometer hardlopen op het Malieveld en 46 kilometer fietsen op zaterdag en 70 gisteren was er sprake van een redelijk pittige duurtraining. 

Met het oog op de Marathon van Leiden kan ik echter niet op mijn lauweren gaan rusten, dus liep ik op het warmst van de dag een slingerende route langs de zuidrand van de Stevenshof en door het Stevenspark. Daar zag ik dat de look-zonder-look in bloei stond.

De rest van de middag hield ik me rustig, zodat het lichaam zich kan herstellen van de inspanningen van het afgelopen weekeinde.

Geen opmerkingen: