dinsdag 14 mei 2024

Een rustige droogtraining

Behoudens het traplopen is het herstel na de warme Marathon van Leiden redelijk gevorderd. Bij het lopen voel ik mijn bovenbenen nog wel, maar voor de rest gaat het de goede kant op.

Ik hou me dan ook voornamelijk rustig. Vandaag deed ik wat klussen, die ik normaal gesproken op zondagmorgen doe: w.c.'s schoonmaken en de was opvouwen. Maar ja, dat was dan ook geen routinedag.

De meeste beweging maak ik op de fiets. Vandaag reed ik in een temperatuur, die vergelijkbaar is met afgelopen zondag, ruim 20 kilometer.

Gisteren reed ik dubbel zo veel. Naast de rit naar de Katwijkse kapper Edwin Minnee, waarbij ik de heilzame werking van het losfietsen van de beenspieren weer eens kon ervaren, fietste ik 's avonds na de korte onweersbui naar de Munnikenpolder, waar de droogtrainingsgroep van de IJVL en de VIJL de wekelijkse schaatsoefeningen deed.


Door de onweersbui vlak ervoor was het een rustige droogtraining. Voor mij was het dat uiteraard ook. Mijn oefening was het laten zien van de prachtige marathonmedaille met 1574 als thema.

Na de finish was deze Leidenaar Ontzettend blij!
Aan de overzijde van de Does fietste ik weer naar huis toe. Aan de Hoogmadese zijde van de Does werd ik na de rustige droogtraining op een prachtige zonsondergang getrakteerd.

Geen opmerkingen: