zaterdag 11 mei 2024

Startnummer 1373

De dag voor de marathon is altijd een wat onbestemde dag. Vandaag deed ik uiteraard rustig aan, al zal dat met ruim 30 kilometer fietsen door menigeen in twijfel getrokken worden.
De dag begon al redelijk vroeg. Onze jongste kleinzoon was wakker en hij liet dat duidelijk merken. We haalden hem vlug uit het ledikant, daar we zijn broer zijn nachtrust nog gunden.
We ontbeten in de keuken, daar de eettafel in de kamer nog vol stond met Lego, waarmee de jongens konden spelen zodra we klaar waren met het ontbijt.
Ik vertrok naar "De Helianth" om de bestelling voor mijn schoonmoeder en voor onszelf op te halen. Met de oudste kleinzoon op zijn eigen fietsje en de jongste achterop reden we naar hun overgrootmoeder, waar ze na de koffie en thee werden opgehaald door hun moeder. Ada ging naar de volkstuin, ik reed naar huis, waar ik lunchte en mijn spullen klaarlegde voor morgen.
In de kleren, die ik morgen aantrek, fietste ik naar de Garenmarkt om mijn startnummer van de Leiden Marathon op te halen
.
Onderweg kocht ik nog een tweetal flessen isotone sportdrank. Het wordt morgen nog een paar graden warmer dan vandaag, dus je moet voldoende drinken, maar er tegelijk voor zorgen, dat de mineralen en zouten, die je uitzweet, worden aangevuld. Een isotone dorstlesser is daar bij uitstek geschikt voor.
De meeste energie haal ik uit een ontbijt met een viertal pannenkoeken, onderweg aangevuld met stukken banaan, een viertal energiegelletjes zonder cafeïne en een paar bounties.

De ervaring heeft me geleerd, dat ik na 10 kilometer dusdanig lang op een krentenbol loop te kauwen, dat het lichaam eigenlijk zegt: "Ik hoef geen vast voedsel meer!" Op één gelletje kun je een uur hardlopen, dus....
Thuis speldde ik startnummer 1373 vast aan de riem van mijn heuptasje en testte in de maximumtemperatuur uit hoe het lopen was met en zonder zweethemd. Zonder voelde prettiger, dus de kledingkeuze voor de 42.195 meter van morgen staat vast.

Geen opmerkingen: