woensdag 17 juli 2024

Minister zonder portefeuille

Mijn vrouw zou gaan wandelen met een vriendin en zij moest om 7 uur de deur uit om op tijd met de trein naar de plek van bestemming te kunnen reizen. Dit hield in, dat de wekker mij om 6 uur ook wekte.

Van slapen zou toch niet zoveel meer komen, dus ik ging er ook maar uit. Ada had mij gevraagd of ik een paar klusjes op de volkstuin wilde doen en daar ik vanmorgen een blokje wilde hardlopen, combineerde ik dit en liep de ruim 3 kilometer naar de tuin. 
Daar zette ik een kasje open en haalde ik een drietal tegels op om de balk, waar we af en toe op zitten als er bezoek is, een decimeter hoger te maken, zodat al het speelgoed van de kleinkinderen er onder geparkeerd kon worden.

Daarna liep ik naar huis toe, waar ik met ruim 6 kilometer in de benen eerst even uitzweette voordat ik me ging douchen. Opgefrist woog ik me: 66,6 kilo. Daar ik nuchter had gelopen kon ik de lege maag met een gerust hart weer vullen.

Na het ontbijt fietste ik naar de Boerenmarkt om brood te kopen. Daar kwam ik er achter, dat ik mijn portemonnee in een andere afritsbroek had laten zitten. Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken. Zodoende zat er niets anders op dan weer naar huis fietsen.
Daarna reed ik eerst naar "De Helianth" om wat fruit te kopen, waarna ik terug ging naar de Boerenmarkt om het brood te kunnen betalen.

Daar kon ik melden, dat ik inmiddels was gebeld door minister-president Dick Schoof. Ze zochten nog een minister zonder portefeuille....

Daar het mooi weer was maakte ik op de fiets een ommetje door Oegstgeest en Valkenburg, zodat ik met ruim 30 kilometer thuis was. 

Na de lunch haalde ik de droge was af en vouwde deze op, waarna ik naar het slot van de heuveletappe in de Tour de France keek, waarin van alles gebeurde. Dit zijn de dagen van wielrennen op zijn best. Olympisch kampioen Richard Carapaz won deze etappe, waarmee hij in alle drie de grote rondes een etappe heeft gewonnen en de leiderstrui een keer gedragen.
In Groningen zouden ze zeggen: "'t Kon minder!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten