donderdag 18 juli 2024

Fietsenwisselloop

Om een uur of 7 werden we wakker. Ada wilde gaan zwemmen in het Valkenburgse meer, hetgeen op een zomerse dag prima te doen is. Ik fietste met haar mee en terwijl zij een baantje trok in het water, deed ik op de oever een korte droogtraining.

Op de pier stond een jonge meeuw, die nog niet goed kon vliegen.
Op de kop van het strandje lag een fuut, die helemaal niet meer kon vliegen....

Ik liep naar de opruimer, die de vuilnisbakken bij het strandje kwam legen. Hij mocht geen dode vogels ruimen, maar hij zou het doorgeven aan de gemeente Katwijk, die verantwoordelijk is voor het Valkenburgse meer.
Nadat Ada zich afgedroogd en aangekleed had, fietsten we naar huis, waar we samen ontbeten. Ik reed daarna op Ada's fiets naar Aad Kleijweg, met wie ik in het Park Cronesteyn weer een intervaltraining met driemaal een kilometer zou gaan lopen. We deden het wat rustiger aan dan vorige week, toen het echt volle bak was. Met 4.55 openden we. Net als de andere keren kwam een groep lopers van "Running blind" langs toen wij aan de tweede kilometer begonnen.

Deze ging in 4.53 en de slotkilometer legden we af in 4.45. Een mooi aflopend schema. We dribbelden naar IJshal De Vliet, waar we keken naar de aanleg van de inloopbaan annex fietspad.
We liepen naar het huis van Aad, waar we in de tuin muntthee dronken. Ik had inmiddels een appje gekregen, dat mijn fiets klaar was, dus na de thee fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland, waar ik mijn fiets haalde en Ada's fiets bracht.

Ik reed daarna door naar het huis van mijn schoonmoeder, waar Ada in de tuin bezig was. Van haar kreeg ik te horen, welke boodschappen gehaald moesten worden. Deze haalde ik met de reservefiets met fietstassen bij "Odin". Via de volkstuin reed ik naar huis, waar ik mijn fietstas weer op de fiets deed en me douchte. Het gewicht was 66,8 kilo, dus nog steeds stabiel laag. Om half 3 lunchte ik, terwijl ik de heuveletappe met een kopgroep van 36 man in de Tour de France volgde. 
Een uur later trapte ik naar de volkstuin, waar ik met Ada citroenmelisse dronk en op mijn mobieltje keek, hoe tijdrijder Victor Campenaerts zijn eerste Touretappe won.
Na nog wat takken geknipt te hebben, fietste ik naar huis, waar ik zag, dat "Équipe Liturgique" met 42 punten 303 plaatsen gestegen was en nu 1485e stond. Nog 3 dagen zo'n stijging en het begint nog wat te worden. In de Tour de France wisselen de wielrenners regelmatig van fiets. Vandaag deed ik dat ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten