zondag 2 december 2018

Compostloop

Het was vandaag zeer zacht voor de tijd van het jaar, maar ook behoorlijk nat.
Vanmiddag was het droog. Na samen met Ada te hebben geluncht zou ik gaan lopen. Het opgespaarde groente- en fruitafval moest ook nog weggebracht worden. Ik combineerde het nuttige met het aangename. Hoewel aangenaam?
Met een rugzak met 6 kilo afval erin voor het compostvat liep ik naar de volkstuin toe.
Ik moet zeggen, dat het niet meeviel om ruim 3 kilometer met zo'n extra gewicht te moeten lopen. Vooral omdat ik ook nog eens voor een groot deel tegenwind had. Deze dubbele weerstand deed me denken aan een oefening bij de droogtraining. Je moet dan lopen in een elastiek, terwijl een trainingsmaat je dan tegenwicht gaat bieden. Een lichte vorm van krachttraining, die prima werkt.
Wat dat aangaat was het lopen met 6 kilo extra een nieuwe trainingsprikkel. Maar toch was ik blij, toen ik de 6 kilo eindelijk kwijt kon.
Het is trouwens een prima mentale training voor degenen, die eraan denken af te willen vallen. Dan voel je pas goed, hoe lichtvoetig je loopt als je die extra kilo's niet meer hoeft mee te zeulen. 
Met de wind grotendeels in de rug liep ik lekker lichtvoetig vie een langere weg 5 kilometer naar huis. De compostloop was me goed bevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten