maandag 27 augustus 2018

St. Margarethaconvent

Het was een vreemde gewaarwording om van het ene moment op het andere tot trainer gebombardeerd te worden. Ik fietste naar Elwin den Dulk om samen met hem naar "Swift" te fietsen voor de wekelijkse droogtraining van de IJVL.
Elwin stond klaar met een sleutelbos en een drietal briefjes met daarop het trainingsschema voor vanavond. Hij was verhinderd en ik mocht de training overnemen.
Om half 8 waren er 8 man aanwezig. Voor het eerst dit seizoen waren er geen vrouwen bij. Dat had ik weer....
We liepen naar het Romeinse fort, waar we begonnen met 3 Steigerungen. Jaap de Gorter wilde op zoek naar een speciale bank. Deze lag vlak bij een van de ingangen van het fort.
Als je op de bank ging zitten, hoorde je Middeleeuwse koormuziek.
Op deze plek stond namelijk in de Middeleeuwen het St. Margarethaconvent. Dit nonnenklooster telde in de 15e eeuw maar liefst 200 nonnen. Dat waren vrouwen, die op non-actief waren gezet.
Dat hoefde ik vandaag niet te doen, want de IJVL-dames hadden dat vanavond zelf al gedaan.
De 8 mannen van de droogtrainingsgroep liepen het Castellum Matilone binnen, waar we 3 x 30 meter voluit sprinten. Daarna volgde de schaatsstappen en bochtstappen in de elastieken, een serie buikspieroefeningen met de veel variaties biedende "Russian Twist"
 Zelf hou ik het liever bij deze twist.
Daarna deden we de de oefeningen in de elastieken weer, gevolgd door de conventionele buikspieroefeningen en statisch zitten.
We sloten de training af door nogmaals naar het Middeleeuwse klooster van St. Margaretha der Tertiarissen te lopen. Helaas klonk er geen muziek, toen wij op de kerkbank gingen zitten.
Maar elk nadeel heb zijn voordeel. Nu kan men niet beweren, dat wij voor het zingen de kerk uit gingen....

Geen opmerkingen: