woensdag 8 augustus 2018

Skeeleren langs de Does

Vanavond fietste ik na een voor deze zomer koele dag om 7 uur naar de skeelerbaan in Leiderdorp. Ik zou de G-schaatsers training geven. Bij de Voorschoterweg werd ik ingehaald door een skeeleraar. Jos Drabbels was op de skeelers op weg naar "Swift", waar hij met andere IJVL-ers een poldertocht zou rijden.
Bij deze poldertochten ligt het tempo soms behoorlijk hoog. Jos was zich alvast aan het warmrijden Ik fietste achter hem, terwijl de kilometerteller 32,8 kilometer per uur aangaf.
Bij de skeelerbaan aangekomen maakte Andrea Landman aanstalten om met de training van de G-schaatsers te beginnen. Daar we beiden vandaag niet gekeken hadden, wie er aan de beurt was, liet ik het lopen.
In plaats van op de skeelerbaan te beginnen, skeelerde ik naar de boerensloten, waar ik eind februari geschaatst heb. Over goed asfalt skeelerde ik er naar toe om een zevental rondjes bij de twee molens langs de Does.
Er stond in de polder best veel wind, dus zowel het rijden met meewind als met tegenwind kon ik goed trainen. Na ruim een half uur in mijn eentje getraind de hebben, reed ik terug naar de skeelerbaan, waar ik het slotdeel van de training van Willem van der Laan meemaakte. Daar kon ik goed oefenen op het terugsturen door de slalomoefeningen zonder pilonnen.
Het skeeleren langs de Does doet wel weer erg verlangen naar schaatsen op de Does!

Geen opmerkingen: