woensdag 22 augustus 2018

Rustige training

Om 7 uur vertrok ik op de fiets naar de skeelerbaan in Leiderdorp. Ik had keurig op tijd geweest, ware het niet, dat de fietsbrug over de Rijn tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Leiderdorp net voor mijn neus open ging. Vervolgens kwam er een pleziervaartuig tergend langzaam langs gevaren.
Bij de skeelerbaan aangekomen zag ik, dat een groep van ruim 10 skeelers aanstalten maakte om in de polder een tochtje te gaan rijden. De kern werd gevormd door de IJVL-ers, die iedere woensdagavond in de zomer de polder in trekken. Kevin Wildschut ging met hen mee.
Daardoor kon mijn trainingsschema de archiefkast in voor de volgende training. Ik ging coƶrdinator Gerard van Tol helpen met "de rustige groep".
Dit hield in, dat we de basale oefeningen uit de kast haalden. Om beurten deden we een oefening voor.  Mijn oefeningen betroffen de valbeweging. Dat ging inderdaad in een rustig tempo.
Na de training van de G-schaatsers schoof ik het slotdeel van de training aan bij de groep van Willem van der Laan. Bij de laatste oefening moest ik nog even voluit. Dat vonden mijn benen niet fijn. Het verwijderen van de halfverrotte paaltjes op zondag in combinatie met de pittige training op maandag hadden er toch behoorlijk ingehakt. 
Wat dat aangaat was ik blij met deze rustige training.

Geen opmerkingen: