donderdag 23 augustus 2018

De Kaag over

In de maanden juli en augustus vaart het fietspontje over de Kaag iedere dag. Daar maakte ik dan ook graag gebruik van, toen ik vanmorgen naar mijn jarige zus Trees fietste.
Het was bewolkt weer maar wel droog, toen ik om kwart voor 10 van huis vertrok. Doordat ik voor een keer via de Willem de Zwijgerlaan fietste, kwam ik op een andere route dan de gebruikelijke, daar er bij de brug over de Zijl wegwerkzaamheden waren. In Duitsland zou je spreken van een Umleitung.
Zodoende kwam ik op het nieuwe fietspad door de weilanden, dat in het broedseizoen is afgesloten.
Zo kwam ik bij de Lange Brug, die sinds 7 augustus is afgesloten wegens betonrot. Deze brug ligt bij "Huize Brugzicht", bij schaatsers welbekend.
Doordat naast de Lange Brug een fietsbrug was aangelegd, konden fietsers rustig doorfietsen. Dat deed ik dan ook. Zo kwam ik uit bij camping "'t Haasje", waar ik moest wachten op het pontje.
Na een kwartier wachten kon ik als enige fietser meer met dit toeristische pontje. Een viertal wandelaars stapten ook op het heen- en weerveer.
Zo staken we de altijd mooie Kaag over. Maar toch wordt het langzamerhand wel weer eens tijd, dat we ons op een andere wijze over de Kagerplassen kunnen bewegen....


Geen opmerkingen: