zaterdag 4 augustus 2018

Een aanloopje

Maandagavond staat de volgende strandtraining van de IJVL op het programma. De afspraak is, dat ik deze geef. Nu heb ik tijdens de fietsvakantie in Duitsland weliswaar 1580 kilometer weggetrapt, maar ik heb geen meter hardgelopen.
Conditioneel is er dus niks mis met me, maar conditie is iets anders dan een hardloopconditie. Ik moest dus vanmiddag even een  aanloopje nemen. Na vanmorgen met mijn vrouw naar de volkstuin gefietst te hebben, waar ik anderhalf uur bezig was met het water geven aan de planten, die het het dringendst nodig hadden, fietste ik daarna naar "De Helianth" voor de wekelijkse boodschappen.
Vanmiddag bracht ik een fiets weg, waarna ik in de gematigde hitte 4 kilometer naar huis liep. Daarbij zocht ik zoveel mogelijk de schaduw van de parken "Ter Wadding" en "Stevenspark" op. 
Nu is 4 kilometer hardlopen natuurlijk niet zo veel, maar het is voldoende om ervoor te zorgen, dat ik redelijk pijnvrij aan de training mee kan doen. Temeer daar ik deze zelf geef en daarbij nu al weet, dat met het oog op de tropische temperaturen maandag veel statische oefeningen op het programma staan.
Maar vergis u niet. Deze kunnen behoorlijk zwaar zijn!

Geen opmerkingen: