dinsdag 7 augustus 2018

Statische strandtraining

De eerste maandag van de maand gaat de droogtrainingsgroep van de IJVL naar het Katwijkse strand voor een strandtraining. Zo ook gisterenavond. Met het oog op het tropische weer had ik voor een aangepast trainingsschema gezorgd. Niet te veel inspannende oefeningen. De keuze was heel simpel: veel statische oefeningen.
Vergis u daar niet in. Het lijkt alsof je daar niet moe van kunt worden, maar dat is gezichtsbedrog.
Na een minuut statisch zitten ga je, als je deze oefening goed uitvoert, gegarandeerd je bovenbenen behoorlijk voelen. Met deze oefening begonnen we dan ook na het inlopen. Het was de inleiding voor een serie beenspieroefeningen zoals schaatsstappen, bochtstappen naar links en rechts, de bijhaal met het laten hangen in allerlei varianten. Met een knipoog naar de acties rond de 333-meterbaan deden we 3 minuut 33 schaatsstappen. U heeft trouwens nu nog de mogelijkheid om een 333m-lot te kopen.
Het tweede blok betrof oefeningen bij de strandopgang. Daar het hier druk was met komende en gaande strandgangers hadden we hier het meeste bekijk en een paar kinderen, die de oefeningen meededen. Er zat een drietal Steigerungen in, maar ook schaatsstappen en bochtstappen omhoog en snelwandelen. Doordat je omhoog ging, waren de oefeningen zwaarder dan gewoon, terwijl het er niet zo uitzag.
Tot slot kwamen de buikspieren aan bod. Opdrukken, de rechte en de schuine buikspieroefeningen, roeien en luchtfietsen stonden op mijn schema.
Langs de vloedlijn deden we  de enige inspannende oefening. Een estafette in harmonicavorm met mijn witte 333m.nl-pet over zo'n 50 meter, dus in totaal liepen we 100 meter echt hard op deze statische strandtraining. De gebruikelijke strandstoelslalom liet ik achterwege om de heel praktische reden, dat het zelfs om half 9 nog te druk was tussen de strandstoelen. Als laatste oefening had ik daarvoor in de plaats nog eenmaal een minuut statisch zitten.
De echte afsluiting was het zwemmen in de Noordzee. Het water was heerlijk. Het was zelfs warmer dan de bovenlucht.
Nu heb ik nog nooit een prijs gewonnen in een schoonheidswedstrijd, maar ik kreeg wel diverse opmerkingen over mijn voeten. Doordat ik ruim 2 weken in sandalen zonder sokken had gereden, leek het alsof ik tijgerstrepen had: "Je hebt tijgerpoten, Bert!"
Na deze verfrissende duik in het zilte nat namen we met 10 personen op het terras van "Het Wantveld" tijd voor een gezellige vochtcompensatie met zowaar een keer bitterballen erbij.

Geen opmerkingen: