donderdag 9 augustus 2018

The Milk Race

Of het kwam door de voor deze zomer lage minimumtemperatuur of door een andere oorzaak, vanmorgen werd ik pas om kwart voor 8 wakker.
De temperatuur was in ieder geval ideaal om voor een duurloop. En daar de melk bijna op was, trok ik voor het ontbijt mijn hardloopkleren aan en via de rand van de Stevenshof liep ik naar de Stevensbloem.
In dit winkelcentrum kocht ik 2 liter melk, waarmee ik via de kortste weg naar huis liep. Daarmee had ik met een nuchtere maag 5 kilometer gelopen tijdens mijn eigen "Milk Race".
In mijn jeugdjaren was "The Milk Race" een vooraanstaande etappekoers voor amateurs. Het was de Britse tegenhanger van "Le Tour de l'Avenir" in Frankrijk. Met winnaars als het Nederlandse supertalent Fedor den Hertog, die deze faam als prof nooit waar kon maken, en Hennie Kuiper had deze wielerwedstrijd in die jaren mijn belangstelling.
Het leuke was toendertijd, dat doping nog nauwelijks bestond. Dat was ook niet nodig, want je had in die tijd melk, de witte motor. Vraag het maar aan Joris Driepinter!

Geen opmerkingen: