maandag 13 augustus 2018

Het Romeinse fort als krachthonk

Het was een behoorlijk natte dag geweest.
Dat hield in, dat de droogtraining van de IJVL het moest doen zonder buikspieroefeningen. Maar trainer Elwin den Dulk, met wie ik naar de kleedkamers van "Swift" fietste, had daar rekening mee gehouden. Het zou een training met vrij veel krachttraining worden.
Met de groep van 12 schaatsers liepen we naar het Romeinse fort, waar Obelix graag een robbertje zou willen vechten en zijn door het ultieme dopingmiddel, de toverdrank van Assurancetourix, ontwikkelde kracht ten toon spreiden.
Zo ver waren wij nog niet, maar de eerste aanzet was er wel. We begonnen met een drietal Steigerungen, gevolgd door coƶrdinatieoefeningen op de touwladder. Zolang je niet nadenkt, gaat het nog redelijk goed.....
Daarna begon het pas. Met tweetallen in de elastieken moesten we 4 x 50 seconden achtereen schaatsstappen naar links en rechts en de bochtstappen beide zijden op uitvoeren met 10 seconden tijd om te draaien. Ondertussen werd je tegengehouden door je elastieken partner.
En vergis je niet. Het tegenhouden in de elastieken is net zo zwaar! Temeer daar de oefening dynamisch moest worden uitgevoerd.
Ik voerde de oefeningen uit met Jos Drabbels, die me nog diverse aanwijzingen gaf om deze oefenstof technisch goed uit te voeren.
Na een serie beenspieroefeningen met statisch zitten en sprongen, kwam de serie in de elastieken terug, maar dit keer minder zwaar: 4 x 30 seconden en met de nadruk op de technische uitvoering.
Toen we het Romeinse fort verlieten, voelden de benen vrij zwaar aan.

Geen opmerkingen: