woensdag 29 augustus 2018

Buienradar

Tijdens onze zonovergoten en kurkdroge fietsvakantie in Duitsland kregen we op een gegeven moment van het thuisfront de mededeling, dat Buienradar failliet was gegaan.
Maar ze hebben zich aardig gerevancheerd. Vanaf zaterdag zaten de regenbuien, die voor vanavond voorspeld werden, er in. Af en toe verschoof het begin of het einde van de buienlijn een beetje, maar deze weersverwachting is bijna exact uitgekomen.
Ik zou vandaag eventueel een extra dienst draaien als skeelertrainer van de G-schaatsers, maar ik hield er sterk rekening mee, dat de training afgelast zou worden.
Vandaag was voor de 6 zonnepanelen, die nu 5 jaar op ons dak liggen, geen goede dag, maar we hebben natuurlijk wel een prima zomer gedraaid. Maar het meest verrassende is, dat de opbrengst over een jaar gemeten gedurende deze 5 jaar, niet eens zo veel verschilt met andere jaren.
Momenteel staat de totaalopbrengst op 8,23 mWh, waar deze vorig jaar op 6,61 megaWattuur stond.
Dit betekent, dat er in een jaar tijd 1,62 mWh is geproduceerd. Alle jaren zat ik tussen de 1,6 en 1,7 mWh, dus dat is wel stabiel te noemen.
In die 5 jaar hebben we de elektriciteitsmeter terug zien lopen van 39.621 naar 36.846 kWh. Het is een heerlijk idee, dat je met schone energie elektriciteitsproducent kunt worden.

Geen opmerkingen: