donderdag 23 augustus 2018

Vuelta a España


Zaterdag begint de Vuelta a España. Net als bij de Tour de France doe ik dit jaar mee met Ploegleider van het jaar met 333m.nl. Dit ter ondersteuning van de komst van een 333-meterbaan in Leiden.
Maar waar je bij de Tour steun hebt aan de Ronde van Zwitserland en met name het Criterium du Dauphiné, daar ontbreekt zo'n voorbereidingsronde, die iets zegt over de vorm van de deelnemers.
Voor de eerste renners van ploegleider IJshal Leiden was de keuze snel gemaakt: de Slowaak Peter Sagan en de Italiaan Elia Viviani, de winnaars van het puntenklassement van de rondes van Frankrijk en Italië, samen goed voor 35 punten. 
Daar de Ronde van Spanje begint met een individuele tijdrit, koos ik voor 2 gekende tijdrijders: de Australiër Rohan Dennis en de Spanjaard Jonathan Castroviejo. Met deze 4 renners kom ik zo op 50 van de 100 punten.
De Spanjaard Alejandro Valverde is van alle markten thuis en valpartijen daargelaten stelt hij nooit teleur. Daar er veel geklommen gaat worden, koos ik de Duitser Emanuel Buchmann, de Australiër George Bennett, de Spanjaard Omar Fraile, winnaar van een etappe in de Tour en diens landgenoten Lluis Mas en Mikel Bizkarra.
Een Nederlands tintje mag natuurlijk niet ontbreken. Daartoe heb ik Mike Teunissen en Jetse Bol, die met zijn aanvalslust vorig jaar halverwege de Vuelta bijna in de rode leiderstrui kwam te rijden, aangetrokken. De ploeg wordt compleet gemaakt door de Deense aanvaller Michael Morkov.
Bij de keuze voor deze renners heb ik sterk geleund op Procycling.
Echte klassementsrenners heb ik niet opgenomen, daar deze veel punten kosten en de strijd in Spanje om de eindwinst vaak meer open is dan in de Tour of de Giro. Eerlijk gezegd vind ik de Vuelta de mooiste van de 3 grote rondes. Maar ja, ik ben dan ook bevooroordeeld.....

Geen opmerkingen: