zondag 19 augustus 2018

Dwarswatering

Na het ontspannen ontbijt gingen we deze zondagmorgen aan de slag met het verwijderen van de halfverrotte paaltjes rondom het vlonder in de tuin. Donderdagmorgen waren we hier mee begonnen en waren we tot ongeveer halverwege gekomen.
Het was zwaar werk. We stonden binnen de kortste keren te zweten  als een otter. Sommige paaltjes gingen er vlot uit, maar bij sommige was je wel een kwartier bezig met koevoet, hamer, spade en grondboor om ze los te wrikken uit het slik.
Na mijn bemodderde kleding in de was gedaan te hebben, douchte ik me. Het luie zweet was er wel uit na deze als tuinklus vermomde krachttraining.
Na de lunch fietste ik naar Jos Drabbels. Samen met Jaap de Gorter en Andrea Landman reden we naar Kanovereniging "Levitas". Trainingsmaat Geoffrey van Heerde van de droogtrainingsgroep van de IJVL vierde hier zijn verjaardag en had ons uitgenodigd.
Als cadeau hadden wij hem loten gegeven van 333m.nl. Deze zijn op voornoemde site eenvoudig als cadeau te bestellen. Als je bij de  333m loterij bent, dan vul je de naam en het email van de begunstigde in, je klikt je eigen bank aan en via je eigen bankrekening betaal je deze loten. Zo klaar als een klontje.
Na de heerlijke taart gingen we naar de botenloods, waar voor ons een Canadees werd gepakt.
Met iemand van "Levitas" als stuurman kanoden Gera van Duijvenvoorde en Jaap de Gorter als eersten over de Dwarswatering en de Leysloot.
Toen zij terug waren, stapten Jos en ik in de boot.
Onze bootsman vroeg: "Hoe ver willen jullie varen?"
"Twee meter verder dan Jaap", antwoordde ik ad rem.
Met de wind in de rug was het kanoën een eitje. We schoten lekker op tot het keerpunt op het brede stuk van de Leysloot. Met de wind tegen was het toch wel een tikkeltje zwaarder.
Een bijzondere ervaring was het moment, dat er 2 speerboten langs kwamen varen. Gelukkig niet op volle kracht, want de golven vanaf de zijkant waren al behoorlijk hoog. Als je in een kano zit, zijn golven vanaf de zijkant een stuk vervelender dan die van de voorkant.
In ieder geval kwamen Jos en ik droog aan. Tijd om wat nattigheid uit de koelkast te halen, terwijl Anderea met Lenny Keur onze plaatsen in de boot hadden ingenomen.
Vrolijk koutend met een groep schaatsers hadden we een genoeglijke tijd. Om 6 uur werd het buffet opgediend. Het smaakte prima. Doordat wij in de buurt van de tafels stonden te praten, stonden we meteen vooraan in de rij. Een lange rij wel te verstaan.
Het eten smaakte prima. Na het eten vertrokken we om kwart voor 8 naar huis. Morgen zal ik mijn armen wel voelen na het tuinwerk en het kanoën.

Geen opmerkingen: