zondag 20 augustus 2017

De buikriem aanhalen

Het mag Nederland dan economisch voor de wind gaan, zelf moet ik de buikriem aanhalen.
Letterlijk dan, want de afritsbroek, die ik aantrok, zakte af. Voor het eerst in jaren had ik weer eens een riem om. Het was een gevolg van het afvallen in het laatste halfjaar. Sinds ik de plaspillen gebruik, ben ik 6 kilo afgevallen. Was ik in maart nog 69 kilo, vanmorgen gaf de weegschaal 63 kilo aan na na de fietsvakantie regelmatig bij 64 gestopt te zijn.
Daar ik niet meer of minder sport dan voorheen, mag ik er van uit gaan, dat het voornamelijk vocht is, dat ik ben kwijt geraakt. Hoe het ook zij, je voelt je in ieder geval een stuk fitter als je 6 kilo lichter bent.
Nu was mijn zwerftocht door het medische circus niet bepaald iets, wat ik leuk vond, maar met de hoge bloeddruk was het wel noodzakelijk. Het onbedoelde bijeffect is wel, dat ik 6 kilo ben kwijt geraakt, die ik er anders nooit had af getraind. Elk nadeel heb zijn voordeel.
Vanmiddag fietste ik met mijn vrouw naar de volkstuin, waar ik de planten in de kas water gaf en sperziebonen, tuinbonen, frambozen en bramen plukte, terwijl Ada dat met Nieuw-Zeelandse spinazie en tomaten deed. Met een rode kool, een biet en een hand vol wortels hadden we een prima oogst.
Maar ja, augustus is dan ook de oogstmaand....

Geen opmerkingen: