maandag 28 augustus 2017

Schaatsplanken en kikkersprongen


Het droogtrainingsseizoen begint op zijn einde te lopen. Nog 3 weken  en dan moeten we klaar zijn voor het nieuwe schaatsseizoen. Met Elwin den Dulk fietste ik naar het clubhuis van "Swift", waar we met 9 IJVL-ers naar "De Bult" liepen voor de wekelijkse droogtraining.
Na 2 rondjes inlopen volgde de oefeningen op de touwlader. In eerste instantie denk je, dat het meevalt, maar in de praktijk valt het toch vies tegen. Na een korte drinkpauze werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep ging 8 minuten schaatsplanken, de andere groep mocht 2 rondjes op "De Bult" lopen.      
Met Hans Boers, Wil Verbeij en Marion Poldervaart liepen wij eerst de 1,3 kilometer voordat we de sokken aantrokken over onze sportschoenen. Op de door Eric Heiden bedachte schaatsplank kun je de schaatsbeweging zeer goed nabootsen. Op asfalt moet je echter goed oppassen. Bij een krachtige afzet kan de schaatsplank een stukje verschuiven, zoals ik vanavond aan den lijve mocht ervaren. Ik sleepte de plank op het gras. De minuut, die ik hierdoor verloren had, haalde ik na afloop van de 8 minuten "planken" wel in.

We dribbelden naar de trap toe waar we met 10 kikkersprongen tot over de helft van de trap kwamen. Daarna liepen we zo snel mogelijk omhoog om met een klein rondje weer naar de voet van de trap te lopen voor de volgende sprongoefening.
Al met al was het weer een pittige training. Deze was een stuk zwaarder dan de 6 kilometer hardlopen deed vermoeden. Wat dat aangaat heeft Elwin dit seizoen aardig aan onze conditie geschaafd.
                                          
                                                                                                            

Geen opmerkingen: