zondag 27 augustus 2017

Alternatieve zomertriatlon

Ik had niet gedacht, dat ik een paar dagen na de Alternatieve wintertriatlon al een Alternatieve zomertriatlon zou doen, maar toch gebeurde het. Ik had met Hans Boers afgesproken om een rondje door "De Horsten" zou gaan lopen. Een minuut of 10 voor ik naar station Voorschoten zou gaan fietsen, belde mijn trainingsmaat met een veel beter voorstel.
Met mijn zwembroek aan en een handdoek in mijn fietstas reed ik een kwartier later naar de Vlietlanden. We zouden een rondje om de recreatieplas lopen en aansluitend in het meer gaan zwemmen.
Het was enorm druk in en om dit recreatiepark. Iedereen genoot van het prachtige weer na een toch wel natte en vrij koude maand.
Nadat we de fietsen aan elkaar vast gezet hadden, begonnen we aan het rondje van 8 kilometer om het meer. We kozen er voor om zoveel mogelijk over onverharde paden te lopen. Het is wat zwaarder, maar wel gevarieerder. Af en toe moesten we naar het fietspad toe doordat we graag de sloten droog wilden passeren. Zodoende kwamen we Kees Lelieveld tegen. Deze "Krasse knar" was zich op zijn racefiets aan het voorbereiden op het komende schaatsseizoen.
Nu we het daar toch over hebben: we liepen ook langs de Vogelplas. Helaas was de ijsverwachting niet om over naar huis te schrijven.
Aan de andere kant kwam dat goed uit, want een duik in ijswater is nou niet bepaald mijn favoriete bezigheid. Toen Hans en ik na het rondje van 8 kilometer het meer in liepen, vonden we het water vrij koud. Maar het is net als met zwemmen in de zee: als je eenmaal door bent, dan is het best lekker.
Na deze Alternatieve zomertriatlon fietste ik met Hans mee tot de Kniplaan. Daar namen we afscheid van elkaar. Het was een gouden idee om het zwemmen aan de hardloopronde toe te voegen.

Geen opmerkingen: