dinsdag 8 augustus 2017

"De nieuwe baan is nog niet klaar, Bert!"

Dit jaar is niet bepaald een skeelerjaar voor me. Veel woensdagavondtrainingen vervielen, doordat het regende. Ook vandaag leek de regen spelbreker te worden. Een blik op buienradar maakte echter duidelijk, dat het tot half 11 droog zou blijven. Vanmiddag zouden de hemelsluizen echter flink open gaan.

Het was zodoende zaak om vroeg te gaan skeeleren. Daar mijn vrouw nog wat boodschappen nodig had uit de stad, koos ik er voor om dit keer niet de Velostrada als uitgangspunt te nemen voor een ritje, maar naar "De Helianth" te skeeleren ook al was de ondergrond minder prettig.
Tot de Haagweg was het redelijk goed, maar de ventweg bestond uit klinkers. Zodoende koos ik tot de tunnel bij de Klikspaanweg over de stoep skeeleren. Het fietspad tot de Witte Singel was redelijk te noemen. Dat kon niet gezegd worden van het asfalt op de Witte Singel. Voor skeeleraars was dit matig. Op de Herenstraat werd het nog lastiger. Daar bestond zowel de weg als de stoep uit klinkers.

Dat werd beter na de Koninginnelaan. Ook de Zoeterwoudseweg was alleszins redelijk te noemen. Via de tunnels aan het eind van de Lammenschansweg reed ik naar de Voorschoterweg. Op de brug hoorde ik achter me: "De nieuwe baan is nog niet klaar, Bert!"

"Krasse knar" Hans den Outer fietste achter me. We praatten even bij over IJshal "De Vliet" en over wat andere zaken, voordat we ieder onze eigen weg gingen, terwijl een hardloopgroep van LRRC ons passeerde.
Via de Korte Vliet, de Rijndijk en het fietspad langs de Schenksloot skeelerde ik op huis aan. Het was bewolkt, maar nog droog na een gratis rit van 12 kilometer.

Geen opmerkingen: