maandag 14 augustus 2017

"Dat is mijn tante!"

In de zomer is er iedere maandagavond droogtraining van de IJVL. Zo ook vanavond. Ik fietste naar Elwin den Dulk om samen door te rijden naar het clubhuis van "Swift". Met een groep van 15 personen liepen we naar het Romeinse fort, waar ons een pittige training te wachten stond.
Na ingelopen te hebben begonnen we met een drietal Steigerungen over ruim 50 meter. Nu was er een vijftal kinderen, dat aan het spelen was in het fort. Deze meisjes gingen meelopen. Na de Steigerungen volgde een drietal sprints en daarna 3 keer beginnen met knieheffen, tempo maken met de knieën hoog en dan 30 meter sprinten als een antilope.

Na deze korte maar heftige oefeningen volgde een serie buikspieroefeningen, waaronder 15 keer opdrukken voor de mannen en 10 keer voor de vrouwen.
Hierop kwam Henk Eveleens met de volstrekt logische vraag: "Hoe zit het met de leeftijdskorting?"
Het vijftal meisjes deed nog steeds mee met de training. Een van ons vroeg: "Zijn jullie vriendinnen?"
"Ja", kregen we als antwoord van het oudste meisje en terwijl ze naar een kleiner kind wees, zei ze: "Dat is mijn tante!"
"Maar zij is toch jonger dan jij?", vroeg Wil Verbeij.
"Ja, dat klopt", was haar antwoord: "Maar dat is mijn tante!"

Nu was ik als 7-jarige al oom, wat bij de grote gezinnen uit het Rijke Roomse leven niet geheel ongebruikelijk was.


Maar als tante geboren worden is toch een heel andere dimensie.

Explosieve schaatsstappen doen in de elastieken bracht een nieuwe graad van vermoeidheid in onze benen. In tweetallen werd deze serie oefeningen afgewerkt, waarbij je de ene keer de stappen maakte en de andere keer je partner moest tegenhouden. De kinderen deden nog steeds mee, net als bij de laatste oefening: sprinten. Usain Boltis ermee gestopt, dus wij hebben meer kans!

En anders nemen de 5 meisjes, die de hele training in het fort hebben meegedaan, het stokje wel van ons over....

Geen opmerkingen: