dinsdag 1 augustus 2017

Wormen op de schaatsplank

Ik was benieuwd, hoe mijn bloeddruk zou zijn na de fietsvakantie. Het was immers uitgesloten, dat ik onderweg zoutarm brood zou kunnen kopen. De eerste fietsrit na onze fietsvakantie was derhalve naar het inloopspreekuur naar mijn huisarts.

Ik had verwacht, dat deze gestegen zou zijn na mijn laatste meting 3 weken geleden. Nou, dat viel reuze mee. Met 132 om 78 was de bovendruk zelfs de laagste, die het afgelopen half jaar bij mij gemeten is!
Met een ontspannen gevoel begaf ik me op mijn laatste vakantiedag naar het clubhuis van "Swift", waar Elwin den Dulk een pittige droogtraining voor ons ik elkaar had gezet op "De Bult".
We begonnen uiteraard eerst met inlopen. Na 3 weken niet meer hardgelopen te hebben was dit een goede manier om er weer in te komen. Daarna kwamen de touwladders tevoorschijn. Deze coördinatie-oefeningen hebben wat weg van het ministery of Silly Walks. Je ziet het er niet aan af, maar ze zijn behoorlijk intensief en vermoeiend.

Dat geldt uiteraard ook voor de trapoefeningen. In hoog tempo omhoog of juist met sprongen ga je bij iedere nieuwe oefening extra voelen. Gelukkig heb je daarna wel even de tijd om enigszins te herstellen bij het teruglopen naar de voet van de trap via de paden op "De Bult".
Wie dacht, dat we het zwaarste gehad hadden, vergist zich deerlijk. De groep van 12 IJVL-ers was in tweeën verdeeld. De ene groep ging 6 keer een minuut schaatssprongen doen, de tweede groep eveneens 6 keer een minuut schaatsplanken.
Doordat het gras vrij hoog was en er zaterdag flink wat regen naar beneden was gekomen, ontwaarden we al spoedig de eerste wormen op de schaatsplanken. Al spoedig vlogen de eerste wormen van de ene schaatsplank naar de andere. Wat dat aangaat blijven we jong van geest.

Daarnaast ontspon zich een wedstrijd tussen de IJVL-ers, wie de meeste wormen op de schaatsplank had. De strijd ging vooral tussen Jaap de Gorter, Annerieke van der Beek, Gera van Duijvenvoorde en mij. En eerlijk is eerlijk: Gera won deze wedstrijd.

Zij was de enige, die er in slaagde om een worm in tweeën te delen tijdens de schaatsoefening.

Geen opmerkingen: