dinsdag 8 augustus 2017

Strandtraining met leeftijdskorting

Als trainer moet je vaak schipperen tussen de uiteenlopende behoeften van degenen aan wie je training geeft. Zo kreeg ik in de week voorafgaand aan de maandelijkse strandtraining een verleidelijk verzoek, waarop ik dit mailtje uit deed gaan:
"Beste IJVL-ers,
Zoals jullie weten, ben ik niet vies van wat duurwerk. Maar er is iemand in onze gelederen, die mij weet te overtreffen. Na het succesvolle verzoek om vorige maand naar Noordwijk te lopen, had Henk dit keer een nieuw verzoeknummer:

Natuurlijk waardeer ik dit meedenken ten zeerste, maar ik heb als trainer het vage idee, dat niet iedereen in onze droogtrainingsgroep het daar mee eens. Derhalve blijven we dit keer gewoon in Katwijk. Verzamelen zoals gewoonlijk om half 8 bij de skeelerbaan in Katwijk. Daar het mooi weer belooft te worden: neem je zwemkleding mee.
Tot maandag.
Bert
P.S.
Daar ik in de vakantie 62 geworden ben en die vakantie heb overleefd, is het eerste rondje maandag voor mijn rekening."
Zodoende vertrokken we gisterenavond vanaf de afgesproken plek om naar het strand voor de parkeergarage onder het duin door te lopen. Daar werkten we een gevarieerde reeks oefeningen af met in totaal 2 keer 1 minuut statisch zitten, een viertal Steigerungen, schaatsstappen en schaatssprongen in diverse vormen en de onvermijdelijke strandstoelslalom, die dit keer wat lastiger was dan gebruikelijk, omdat er veel windschermen uit stonden, waardoor je nog scherpere bochten moest maken.

Ook de sprintjes omhoog ontbraken niet. Het was mijn plan om deze 2 keer te doen, maar op het moment dat we deze afgewerkt hadden vroeg een meisje van een jaar of 5 heel vertederend, of we dit nog een keer wilden doen. De meerderheid van de trainingsgroep van 12 IJVL-ers was hier voor, dus onder applaus van dit kind en haar ouders sprintten we nog een keer een meter of 40 omhoog.
Bij nog een training hadden we publiek. Na een serie schaatsstappen stonden we op een breed stuk strand in een cirkel. Om beurten moesten we tussen de IJVL-ers door slalommen om na een rondje de buurman rechts aan te tikken, die dan het rondje maakte tot iedereen een keer aan de beurt geweest was.
Uiteraard zat er een blokje buikspieroefeningen bij. Dit keer liet ik me, geheel tegen mijn gewoonte in, sponsoren bij een oefening. Maar ja, je kunt niet altijd tegen de tijdgeest ingaan. Hans Anders betaalde zoveel, dat ik me het rondje voor mijn verjaardag op het terras van "Het Wantveld" met gemak kon veroorloven. Het betrof dit keer een oefening met leeftijdskorting.

Bij het opdrukken moesten de deelnemers 70 keer opdrukken minus je leeftijd. In mijn geval betekende dit 70 min 62 oftewel 8 keer. Van de ouderen in het gezelschap kreeg ik zeer veel lof toegezwaaid. Henk Eveleens sprak dit ook uit: "Bert, ik ga je als trainer steeds meer waarderen!"
Bij de dertigers in het gezelschap zal dit wellicht een tikkeltje Anders gevallen zijn. Maar ja, zij waren te moe om te protesteren....
Na afloop van de strandtraining gingen we met zijn vieren zwemmen in de Noordzee. Aukje Kreuger, Gera van Duijvenvoorde, Hans Boers en ik doken in het zilte nat. De temperatuur van het water was heerlijk, maar na de mooie dag koelde de lucht in de zonsondergang vrij snel af. Op het terras van "Het Wantveld" zaten we dan ook redelijk dik ingepakt in sportkleding aan het beloofde rondje. Daarbij werden we beloond met een prachtig avondrood.

Aanvankelijk kleurde de sluierbewolking zacht roze, maar gaandeweg werd het steeds intenser. Het was een fraaie afsluiting van een heerlijke zomeravondtraining.

Geen opmerkingen: