maandag 21 augustus 2017

Trainer met leesbril

De wekelijkse droogtraining van de IJVL begon totaal anders dan gedacht. Ik fietste naar trainer Elwin den Dulk, met wie ik samen naar het clubhuis van "Swift" zou fietsen. Hij stond me al op te wachten. Naast de sleutels van de kleedkamers kreeg ik ook 2 briefjes in mijn handen geduwd.
De anderen waren via de groeps-app al ingelicht, dat ik vanavond de droogtraining zou geven. Als Lid van verdienste kon ik natuurlijk niet weigeren! Met het uitgewerkte schema fietste ik door naar "De Bult", waar ik voor het eerst training ging geven met een leesbril op. 

Ik wist totaal nog niet, welke training ik ging geven, met een Hema-brilleje van € 5,- kon ik het wel zien.

We namen de schaatsplanken mee naar boven, waarna we een rondje inliepen en inwerkten. Daarna drukte ik meteen mijn stempel op de training door het schema overhoop te gooien. Het gras was nog aardig droog, maar door mijn ervaring als fietskampeerder wist ik, hoe snel het  in augustus 's avonds vochtig kon worden.
De groep van 14 werd in tweeën gedeeld. Een groep ging eerst op de schaatsplank een blokje van 1 minuut extensief  "schaatsen", daarna 5 maal 20 seconden intensief en tenslotte weer een minuut extensief. De tweede groep deed in dezelfde tijdspanne statisch zitten diverse sprongen en "planken".
Na dit blokje afgewerkt te hebben wisselden we na een rondje op "De Bult" gelopen te hebben.
Gera van Duijvenvoorde had binnen de minuut de eerste 2 wormen op haar schaatsplank. De echte dierenliefhebbers haal je er zo uit!
Na de tweede helft van het schema kwam de eerste helft aan de beurt. Blokjes van 20 seconden schaatsstappen met een explosieve afzet naar links en naar rechts gevolgd door bochtstappen naar beide zijden. Eveneens met een explosieve afzet.
Gelukkig bestond niet de hele training uit explosieve oefeningen, want behalve dat het de volgende dag aardig wat spierpijn oplevert loop je het risico, dat je gelinkt kan worden aan terrorisme.


Maar al met al was ik niet ontevreden over de eerste training als trainer met leesbril, al vermoed ik, dat ik er niet mee in de hitparade kom....


Geen opmerkingen: