zaterdag 20 april 2024

Volkstuinloop

Zo op het eerste oog was dit een gewone zaterdag. Ik haalde vanmorgen boodschappen voor onszelf en mijn schoonmoeder bij "De Helianth". En daar zit meteen het verschil. Twee weken geleden was het nog gewoon voor mijn schoonouders.
Vorige week bezocht ik mijn schoonvader in het ziekenhuis, waar we genoten van het concert van "De Pittige Tantes". Toen konden we nog niet bevroeden, dat het zijn laatste concert zou worden.

Met de boodschappen fietste ik naar het ouderlijke huis van mijn vrouw. Daar was men druk bezig met het voorbereiden van de uitvaart van mijn schoonvader.
Ik fietste naar de volkstuin toe, waar ik wat moest regelen, waarna ik naar huis fietste op deze winderige dag.

Thuis lunchte ik in mijn eentje en trok daarna mijn sportkleding en hardloopschoenen aan. Ik zou een kilometer of 8 gaan lopen met het oog op de Leiden Marathon. In het begin viel het niet mee. De bovenbenen hadden de halve marathon van eergisteren nog niet verteerd. Maar naarmate ik langer liep, verdween het zware gevoel.

Met het oog op mogelijke nachtvorst de komende nachten, deed ik de deur van de kas dicht. Niet alle planten kunnen tegen de vorst.

Het mag dan een koude corso geworden zijn, grootschaliger gezien is de gemiddelde maandtemperatuur vanaf augustus veel te warm!

Waar het er ook warm aan toe gaat, is in Den Haag, waar de formatie inmiddels 5 maanden onderweg is.

Of kan men beter spreken over witheet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten