maandag 29 april 2024

Eerste droogtraining

Aan de vooravond van de begrafenis van mijn schoonvader liet ik begrijpelijkerwijs de droogtraining van IJVL en VIJL schieten. Die van 2 weken geleden was al geschrapt door de flinke regenbuien. Zodoende werd het mijn eerste droogtraining van dit zomerseizoen.
De training van vorige week vond plaats onder een onbewolkte hemel, die van vandaag had slechts één wolk, die precies boven ons hoofd wat regendruppels aan de wet van de zwaartekracht overgedragen had. De eerste droogtraining verliep dus niet geheel droog. 

Maar eerlijk gezegd werden we natter van het zweet dan van de spetters, die naar beneden kwamen. Peter Daleman had weer een pittige droogtraining in elkaar gezet met een flinke variatie aan oefeningen, waarbij vooral de beenspieren flink aan het werk werden gezet. Ik merkte wel, dat door de marathontraining ik deze oefeningen makkelijker aankon dan diverse andere trainingsmaten. Morgenochtend voeg ik er nog een duurloop van 5 kilometer aan toe.

Het was een heerlijke lentedag geweest, maar 's avonds koelde het af naar en graad of 12. Een prima temperatuur om in te trainen met een met 4 nieuwelingen uitgebreide trainingsgroep. We gingen anderhalf uur door, zodat ik in het schemerduister naar huis fietste. Volgende week is de eerste strandtraining.

Geen opmerkingen: