vrijdag 31 mei 2024

Busreis

Om een uur of 5 wakker geworden. De slaap kwam niet meer. De wekker van 6 uur was dus overbodig. We douchten nog even kort en om half 7 verlieten we Pension Europa en liepen naar Hotel Aitana, waar we een ontbijt hadden met 2 halve croissantjes en een jus d'orange. Om 7 uur mochten we nog een Magdalena pakken voor onderweg, omdat het ontbijt toen pas geopend werd.

We aten deze op toen we bij de Alsa-bus naar Santiago de Compostella waren, die om kwart over 8 op de nog steeds niet aangegeven tijdelijke bushalte vertrok.
We reden de prachtige kustroute met tussenstops in San Sebastian en Bilbao, waar we de benen even strekten, tot we om half 12 in Santander aankwamen. Daar konden we Siebe in de armen sluiten, die ons vanuit Asturias op was komen halen.

We vervolgden in de auto de kustweg naar het Paraiso Natural.

De omgeving werd steeds vertrouwder, naarmate  dichter we bij hun huis kwamen. Daar werden we in de tuin door Ana begroet.

We haalden de kaas, de pindakaas en de hagelslag uit de rugzak en na de tassen op de slaapkamer te hebben gelegd konden we aan tafel voor een macaronischotel.
Terwijl anderen wat klussen buiten deden, maakte ik ons bed op.

De bui, die over de bergen was getrokken, bracht ons regen en een paar bliksemflitsen in de verte.

De middag brachten we in huis door om rond half 7 nog een wandeling te maken tussen de velden en de weilanden.

De Fransman Julian Alaphilippe en de Ecuadoriaan Jhonathan Narvaez waren 1 en 2 geworden in de Giro d'Italia, zodat mijn team bij Ploegleider 373 plaatsen steeg naar de 137e stek.
's Avonds aten we gevulde aubergine met een salade erbij en een Damm-biertje voor de dorst. Met een aardbeientoetje sloten we de eerste dag in Asturias af.

Geen opmerkingen: